Donderdag 26 september – Whisky Proeverij

Donderdag 26 september – Whisky Proeverij

Loch Lomond/ Glen Scotia

Tot de Loch Lomond Group behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. De merken van het bedrijf kenmerken zich door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whiskies vandaan komen.

Loch Lomond

De distilleerderij van Loch Lomond is gevestigd in de plaats Alexandria op de grens van de Lowlands en de Highlands. Het gebied was decennia lang samen met de Speyside het episch centrum voor de Single Malt whisky industrie. Echter zijn er gedurende de jaren verschillende distilleerderijen gesloten wat de ‘’Loch Lomond Distillery’’ uniek maakt in zijn soort. De distilleerderij met de gelijknamige naam van het mythische- en grootste meer van Schotland kenmerkt zich door de verscheidenheid aan whisky dat men distilleert. Het is dan ook een van de weinige distilleerderijen in Schotland die zowel aged Single Malt Whisky, non-aged Single Malt Whisky, Blended Whisky als een 100% Grain whisky vercommercialiseert. Tevens is de whisky afkomstig van de Loch Lomond distilleerderij de favoriete whisky van kapitein Haddock uit het stripverhaal van Kuifje.

Glen Scotia Single Malt Whisky
Campbeltown is een geïsoleerde plek, ver van de bewoonde wereld en uniek ten opzichte van de andere gebieden in Schotland. De whisky die hier gedistilleerd wordt is op zijn beurt ook uniek en niet vergelijkbaar met whiskies die afkomstig zijn van de Speyside, Highlands, Islay of de Lowlands. Ondanks dat er momenteel nog maar een paar distilleerderijen actief zijn op Campbeltown is de stijl eigenzinnig en heeft het een uniek- en eigen karakter. Door de uniekheid is de Campbeltown regio geclassificeerd als een van de 5 regio’s van Schotland. Elke regio heeft haar eigen specifieke karakter kenmerken en zo ook de whisky afkomstig van het schiereiland Campbeltown waar nog maar drie distilleerderijen actief zijn op dit moment.

Laat u deze avond meenemen in het verhaal van deze 2 mooie distilleerderijen door Ronald Anneveldt van de Monnik-Dranken.

De proeverij zal gehouden worden bij ons in de winkel.
De kosten van deze avond zijn € 25 euro per persoon
I.v.m. Een beperkt aantal plaatsen in de winkel is inschrijven noodzakelijk.
Dit kunt u in de winkel doen of stuur een mail naar info@slijterijadegeest.

Bezorging

pinboard-bezorging
Wij bezorgen uw bestelling, in overleg, graag bij u aan huis of op een andere gewenste locatie. Dat doen wij dagelijks, behalve op zondag.
Binnen Voorschoten en delen van Leiden is dit gratis. Wij rekenen de tarieven van TNT Post voor locaties die daarbuiten vallen.

Verhuur

pinboard-verhuur

Feest of partij? Geen nood, wij zorgen ervoor dat uw feest of partij een succes wordt en de niet gebruikte drank kunt u uiteraard terugbrengen.

Wij verhuren: (meer…)

Geschenken

pinboard-geschenken

Een oud spreekwoord luidt: Het zijn kleine geschenken die de vriendschap onderhouden. Hetzelfde is natuurlijk ook van toepassing op (zakelijke) relaties. Bij Slijterij Adegeest kunt u kiezen uit vele geschenken, groot en klein. (meer…)

Assortiment

pinboard-assortiment

Wij zijn trots op ons uitgebreide drankenassortiment. Ons paradepaardje is onze grote collectie malt whisky’s. Ook hebben wij een ruime sortering wijn, cognac, grappa, gin, port en rum. Zoekt u een bijzonder (Hollands) biertje of een ander Hollands drankje? (meer…)