Verslag van de rumproeverij door Ronald Annevelt van de Monnik Dranken

Verslag van de rumproeverij door Ronald Annevelt van de Monnik Dranken

VOORSCHOTEN – 24 januari 2019

Bij Slijterij Adegeest te Voorschoten houden ze wel van een goede planning. Terwijl koning winter Nederland in z’n greep had met temperaturen ver onder het vriespunt, werd er een rum proeverij gehouden met rum uit de Caribean.

Op de proeftafel stond rum uit Panama, Guadeloupe, Barbados, Guyana en Jamaica. Een hele mooie line-up met de divers rum-stijlen.

De Transcontinental Barbados, de El Dorado uit Guyana en de Hampden Estate uit Jamaica zijn zogenaamde Engelse rumstijlen. Dat houdt in dat ze worden gedistilleerd in Pot Stills en een lange rijping op eiken vaten ondergaan. Dit geeft deze rumstijl een kruidige, levendige, donkere, zware en krachtige smaak.

De Transcontinental Guadeloupe is een Franse rumstijl, die gemaakt wordt van versgeperst suikerriet en gedistilleerd wordt in colum stills hetgeen resulteert in meer fruitige, intense, bloemige en aardse smaken.

De Spaanse rumstijl werd vertegenwoordigd door de Transcontinental Panama. Deze rum soort wordt ook gedistilleerd in een colum still maar heeft een rijping ondergaan volgens het Solera systeem, hetgeen exact hetzelfde is als bij de Sherry. Het kenmerk van deze rumstijl is de ronde, licht boterige en zoete smaak.

Voor de aanwezige gasten waren de verschillen een openbaring maar ook de foodpairing met o.a. licht gerookte amandelen en Pimm koekjes konden de gasten bijzonder waarderen.

Via deze weg willen wij Petra en Michel nogmaals hartelijk danken voor deze warme avond bij een koude buitentemperatuur.

Bezorging

pinboard-bezorging
Wij bezorgen uw bestelling, in overleg, graag bij u aan huis of op een andere gewenste locatie. Dat doen wij dagelijks, behalve op zondag.
Binnen Voorschoten en delen van Leiden is dit gratis. Wij rekenen de tarieven van TNT Post voor locaties die daarbuiten vallen.

Verhuur

pinboard-verhuur

Feest of partij? Geen nood, wij zorgen ervoor dat uw feest of partij een succes wordt en de niet gebruikte drank kunt u uiteraard terugbrengen.

Wij verhuren: (meer…)

Geschenken

pinboard-geschenken

Een oud spreekwoord luidt: Het zijn kleine geschenken die de vriendschap onderhouden. Hetzelfde is natuurlijk ook van toepassing op (zakelijke) relaties. Bij Slijterij Adegeest kunt u kiezen uit vele geschenken, groot en klein. (meer…)

Assortiment

pinboard-assortiment

Wij zijn trots op ons uitgebreide drankenassortiment. Ons paradepaardje is onze grote collectie malt whisky’s. Ook hebben wij een ruime sortering wijn, cognac, grappa, gin, port en rum. Zoekt u een bijzonder (Hollands) biertje of een ander Hollands drankje? (meer…)