Mijn winkelwagen

Wij zijn gesloten van maandag 22 februari t/m vrijdag 26 februari

Zaterdag 27 februari zijn we weer open. De webshopbestellingen worden ook pas weer vanaf 27 februari in behandeling genomen.​

Lekkerste bockbier van Nederland 2016

BRONCKHORSTER WINT TITEL LEKKERSTE BOCKBIER VAN NEDERLAND 2016

Lekkerste_Bockbier_2016
Op Texels bij de Texelse Bierbrouwerij werd zaterdag de verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland 2016 gehouden. Consumenten bepalen tijdens een blindproeverij welk bier zij het lekkerst vinden. Deze competitie wordt georganiseerd door Geheim Genootschap Arendsnest en Biergilde Dubbele Arend.

CONSUMENTENPRIJS
De verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland staat in hoog aanzien. Het wordt gezien als de consumenten, welk bockbier vindt de consument het lekkerst. Niet voor niets wordt de prijsuitreiking elk jaar door veel deelnemende brouwers bezocht. Allemaal willen ze persoonlijk een eventuele prijs in ontvangst nemen.

DE WINNAARS
Ook dit jaar werden weer vele tientallen bockbieren ingezonden. De juryleden / consumenten hadden een zware taak. Naarmate de middag vorderde nam de spanning verder toe. Aan het einde van de middag werden alle brouwers uit hun lijden verlost en werd de uitslag bekend gemaakt. Dit zijn de winnaars.

UITSLAG STANDAARD BOCKBIER 2016
Bronckhorster Brewing Company – IJsselbock
Texelse Bierbrouwerij – Bock
Gulzige Gans – Bokkige Bok
Bax Bier – Oma’s Pruim
Gulpener – Herfstbock
Bavaria – Bok
UITSLAG ZWAAR BOCKBIER 2016
Walhalla – Heimdall Imperial Rye Bock
Christoffel – Bock
Jopen Bier – Johannieter
Brouwerij ’t IJ – Dubbelbock
Texelse Bierbrouwerij – Stormbock
Bronckhorster Brewing Company – B(r)ok in de keel
BRONCKHORSTER BREWING COMPANY
Het Lekkerste Bockbier van Nederland wordt gebrouwen in het kleine plaatsje Rha tussen Doetinchem en Zutphen. Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat het bockbier van brouwmeester Steve Gammage is terug te vinden in de Top 2! “Onvoorstelbaar!”, reageert Steve in de euforie van het moment, “De afgelopen vier jaar zijn we twee keer tweede en twee keer eerste geworden. Ik ben heel erg blij.”

De IJsselbock van Bronckhorster Brewing Company heeft dit jaar een nieuw recept gekregen. Andere jaren brouwde ik altijd een bovengistende bock. Dit jaar is-ie voor het eerst ondergistend”, aldus de winnaar. Grote blijdschap ook bij de andere winnaars Maurice Dicks van de Texelse Bierbrouwerij nam stralend van geluk zijn prijs in ontvangst. Ook zijn bockbieren zijn jaarlijks terug te vinden in de top van deze bockbierverkiezing.